ГоловнаПолітика

У БПП пригрозили Кличкові висунути свого кандидата в мери Києва

Юрій Луценко дуже хотів стати столичним градоначальником

У БПП пригрозили Кличкові висунути свого кандидата в мери Києва
Фото: 24.ua

Якщо Віталій Кличко піде на вибори мера Києва не від Блоку Петра Порошенка, БПП висуне свою кандидатуру на столичного градоначальника.

Про це сказав голова фракції БПП Юрій Луценко в інтерв'ю Соні Кошкіній.

Він повідомив, що був присутній на переговорах Кличка і президента Петра Порошенка щодо формату участі у місцевих виборах.

"Президент абсолютно відверто каже: "Віталію, якщо ти балотуєшся від БПП - ми тебе підтримаємо, якщо ти будеш балотуватися окремо від БПП - ми муситимемо висунути свого кандидата в мери", - розповів Луценко.

Він також повідомив, що у БПП є кілька кандидатів в мери Києва, в тому числі Володимир Гройсман і сам Юрій Луценко. Микола Томенко від партії балотуватися не буде, додав він.

Луценко, пославшись на внутрішню соціологію, заявив, що Гройсман переміг би у першому турі виборів мера Києва.

"Ми проводили соціологію щодо можливості пана Гройсмана стати мером столиці і, теоретично, він переміг би. Однак, він заявив про те, що залишається головою Верховної Ради. Це - його право, як людини і як політика. У нас є ще кілька кандидатів, які висуватимуться", - додав політик.

При цьому Луценко розповів, що дуже хотів стати головою Києва рік тому, але відмовився від цих амбіцій заради єдності "Солідарності" і "Удару".

"(Це було) відразу після революції. Оскільки після довгих років перебування на державній службі, хочу зайнятися конкретною справою і рятувати не всю країну, а щось конкретне і відповідати за це. Насмілюся стверджувати: на той момент я мав непогані стартові показники. Але коли президент домовився з Кличком про підтримку Кличка як єдиного кандидата від Порошенка - я зняв свої амбіції, оскільки вважав, що Україна важливіша. Сьогодні я не маю можливості воювати зі своїми. Ось я не уявляю собі протистояння Луценка і Кличка", - повідомив він.

При цьому Луценко скептично оцінює шанси "Удару" на політичне майбутнє без альянсу з БПП.

"Чомусь мені здається, що Віталій Володимирович прийме розумне рішення. Він знає соціологію, він знає правила політики, математику політики. Кличко, звичайно, може стати мером. Але "Удар" може бути політичною силою тільки разом із БПП", - зазначив глава БПП.

Нагадаємо, партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність" веде переговори про спільну участь у місцевих виборах з "Народним фронтом" і Народним рухом України. Рішення про спільний похід на вибори з "УДАРом" ще не ухвалили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram