ГоловнаСуспільствоЖиття

У Генічеську демонтували пам'ятник Леніну

Вождя відправили на зберігання в комунальне підприємство "Азовкомунсервіс"

У Генічеську у четвер, 16 липня, комунальники демонтували пам'ятник Леніну. Як повідомляє місцеве видання "Новый визит", демонтаж виконано за рішенням сесії Генічеської міської ради від 17 січня цього року, коли депутати одностайно підтримали таке рішення.

Таку затримку місцева влада пояснює технічними проблемами: мусили знайти автокран, здатний підняти 9-тонну чавунну скульптуру вождя. Техніка знайшлася тільки влітку.

Пам'ятник зняли акуратно з другого разу після того, як зрізали 3 металеві штирі, на яких трималася фігура Леніна. Містяни сприйняли демонтаж вождя спокійно і навіть фотографувалися з ним після того, як його зняли з постаменту. Пам'ятник відправили на зберігання на територію комунального підприємства "Азовкомунсервіс".

Фото: vizit.ks.ua

Пам'ятник Леніну на площі перед райдержадміністрацією встановили 3 жовтня 1968 року на честь 30-річчя підписання договору про соціалістичне змагання між робітниками Генічеського району Української РСР і Махарадзенського району Грузинської РСР. За задумом його авторів, пам'ятник Леніну мав служити символом братства народів СРСР. Скульптура, висотою 4 метри, виконана з чавуну. Загальна висота пам'ятника з монументом - 8 метрів.

Найближчим часом Генічеськ також збирається перейменувати вулицю Леніна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram