ГоловнаСвіт
Спецтема

У Греції проходить 24-годинний страйк проти політики жорсткої економії

За даними ЗМІ, греки вичерпали запас купюр номіналом €20.

У Греції працівники державного сектору, а також власники аптек і пекарень у середу почали 24-годинний страйк проти політики жорсткої економії уряду Алексіса Ціпраса.

Про це повідомляє euronews.

Страйкують працівники транспортної мережі, службовці муніципалітетів, лікарі та викладачі. У парламенті тим часом обговорюють нав'язані Брюсселем заходи боротьби з кризою.

Криза позначилася на всій фінансовій системі Греції, в банкоматах уже кілька тижнів не можна зняти понад €60 на день, а оскільки греки вичерпали запас купюр номіналом €20, часто зняти з рахунку можна лише €50 однією купюрою.

Раніше в середу стало відомо, що Греція продовжила банківські канікули втретє.

13 липня Афіни і Євросоюз дійшли згоди в питанні боргової кризи. Греція отримає €86 млрд протягом трьох років за умови введення режиму економії, проти якого на референдумі висловилися 61,31% греків. Він передбачає зміну податкової та пенсійної системи, а також приватизацію держвласності вартістю €50 млрд.

У МВФ вважають, що виділених грошей не вистачить, щоб урятувати Грецію. Аналітики фонду запропонували списати частину боргу республіки і продовжити термін погашення кредитів на 30 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram