ГоловнаПолітика

"Беркутівці" Аброськін і Зінченко вкрали зброї на 700 тис. грн, - прокурор

Екс-"беркутівці" винесли зі складів у Києві 22 автомати Калашникова

"Беркутівці" Аброськін і Зінченко вкрали зброї на 700 тис. грн, - прокурор
Фото: rbc.ua

Генеральна прокуратура просить суд стягнути з колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут" Павла Аброськіна та Сергія Зінченка, обвинувачених у розстрілі 39 євромайданівців, матеріальний збиток у розмірі 700 тис. гривень за втрату зброї.

Про це заявив прокурор Олексій Донський, зачитуючи обвинувальний акт.

"Кримінальним правопорушенням, вчиненим Зінченком та Аброськіним, завдано матеріальної шкоди державі в особі ГУ МВС України в місті Києві.., яка становить 677 050 гривень", - йдеться в обвинувальному акті.

Зокрема, було встановлено, що 21 лютого 2014 року "беркутівці" винесли зі складів у Києві 22 автомати Калашникова.

Також в обвинувальному акті зазначено, що 22 сім'ї загиблих Героїв Небесної сотні подали проти підсудних цивільні позови на відшкодування морального і матеріального збитку. Зокрема: сім'я Войтовичів заявила позов на 25 млн гривень, Костенків - на 2 млн гривень, Тарасюків - на 2 млн гривень, Смоленських - на 2 млн гривень, Паращуків - також на 2 млн гривень. Ще один потерпілий заявив позов на 2 млрд гривень.

Нагадаємо, в березні-квітні 2014 року правоохоронці затримали, а суд заарештував Зінченка, Аброськіна і їхнього командира Дмитра Садовника за підозрою в розстрілі активістів Євромайдану 20 лютого в Києві. У жовтні 2014 року Садовник, відпущений судом під домашній арешт, утік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram