ГоловнаПолітика

Рада не змогла створити Державне бюро розслідувань

У законопроект внесуть правки і знову винесуть на голосування.

Рада не змогла створити Державне бюро розслідувань
Фото: www.4bloka.com

Верховна Рада відправила на повторне друге читання законопроект № 2114 "Про Державне бюро розслідувань".

За відповідне рішення проголосував 231 нардеп за 226 мінімально необхідних. Перед цим депутати двічі відмовилися ухвалити цей законопроект у другому читанні і в цілому. За це проголосували лише 208 і 181 парламентарій.

Відповідно до законопроекту, Державне бюро розслідувань - центральний орган виконавчої влади, який здійснює правоохоронну діяльність з метою запобігання, виявлення, припинення та розкриття злочинів, зарахованих до його компетенції.

Система Бюро складатиметься з центрального апарату, спеціальних підрозділів, навчальних і науково-дослідних установ, а також слідчих і оперативних підрозділів. Крім того, створять територіальні управління у Львові, Хмельницькому, Миколаєві, Маріуполі, Полтаві, Краматорську та Києві, які поширюватимуть свою діяльність на підзвітні їм області.

Організаційну структуру Бюро буде затверджувати його директор за погодженням із Кабінетом Міністрів. Основними завданнями Бюро розслідувань є запобігання, виявлення, розкриття і розслідування організованої злочинної діяльності з метою забезпечення безпеки людини, суспільства і держави.

Читайте: Національне бюро розслідувань - вольове рішення чи знову імітація бурхливої діяльності?

До обов'язків Бюро належатиме розслідування корупційних злочинів, скоєних працівниками Національного антикорупційного бюро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram