ГоловнаПолітика

НАТО почало оцінювати відновлення українського флоту

Представники блоку відвідали Одесу і Миколаїв

НАТО почало оцінювати відновлення українського флоту
"Гетман Сагайдачный"
Фото: http://www.mil.gov.ua

В Одесі, вчора, 14 липня, розпочався візит оціночно-консультативної групи НАТО. вона відвідує Військово-морські сили Збройних сил України в рамках розробки пілотного проекту з відновлення можливостей українського флоту.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, в рамках візиту обговорювалася модель розвитку ВМС ЗС України, параметри і етапи його відновлення.

Зараз триває узгодження пілотного проекту з відновлення сил і засобів ВМС ЗС України у Генеральному штабі ЗС України та Міністерстві оборони України.

Представники делегації НАТО відвідали флагманський корабель українського флоту - фрегат "Гетьман Сагайдачний".

У середу, 15 липня, представники альянсу відвідають Миколаїв, де відбудеться огляд та обговорення перспектив розвитку навчально-матеріальної бази Навчального центру ВМС ЗС України та відвідування морської авіаційної бригади. Обговорять також стан і напрями підготовки авіаційного компонента ВМС.

Нагадаємо, у квітні президент Петро Порошенко пообіцяв, що Україна відновить боєздатність своїх Військово-морських сил. при цьому український флот повинні привести у відповідність до стандартів країн НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram