ГоловнаПолітика

МЗС висловило протест РФ у зв'язку з передачею справи Савченко в суд Ростовської області

Україна черговий раз вимагає негайно звільнити українську льотчицю

МЗС висловило протест РФ у зв'язку з передачею справи Савченко в суд Ростовської області
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ України висловлює категоричний протест у зв'язку з рішенням Генеральної прокуратури РФ направити справу Надії Савченко в Донецький міський суд Ростовської області.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті МЗС.

"Очевидно, що всі без винятку сфабриковані звинувачення щодо неї будуть спростовані захистом в ході судового засідання. Однак Росія за всяку ціну прагне приховати політичну розправу над народним депутатом України, членом делегації України в Парламентській Асамблеї Ради Європи від уваги міжнародної громадськості та правозахисних організацій", - йдеться в заяві.

У МЗС зазначили, що цим рішенням Росія "черговий раз продемонструвала свою віддаленість від загальновизнаних принципів демократії, законності, верховенства права та відкритості".

"Ми також глибоко обурені фактом затвердження Генпрокуратурою РФ додаткових абсурдних звинувачень, висунутих нещодавно Слідчим комітетом РФ про нібито вбивство українкою громадян РФ І. Корнелюка і Волошина (раніше Савченко звинувачували лише в пособництві у вбивстві цих осіб). При цьому російська сторона наполегливо наголошує, що ці особи були "кореспондентами ВДТРК", але в обвинувальному висновку згадки про їхню загибель при виконанні службових повноважень (зокрема, журналістських) немає", - йдеться в заяві.

МЗС черговий раз зажадало від російської сторони негайно звільнити Надію Савченко та забезпечити повне виконання своїх зобов'язань за міжнародним правом і Мінськими домовленостями.

Нагадаємо, 13 липня Генпрокуратура РФ затвердила обвинувальний висновок у справі Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram