ГоловнаПолітика

Рада ухвалила закон про місцеві вибори

За відповідне рішення проголосували 257 нардепів

Рада ухвалила закон про місцеві вибори
Фото: Надано Олександром Федоренко

Верховна Рада України підтримала у другому читанні і в цілому законопроект №2831-3 "Про місцеві вибори".

За відповідне рішення проголосували 257 нардепів при 226 необхідних.

Авторами документа виступили депутати Вадим Денисенко, Сергій Алексєєв, Ігор Попов, Юрій Чижмарь та Олена Ледовських.

Під час рейтингового голосування парламентарії підтримали закон про місцеві вибори Денисенка-Алексєєва. За цей документ проголосували 222 нардепи. За інші два документи №2831-1 і №2831-2 проголосували 88 і 182 нардепа відповідно.

Раніше Комітет Ради з питань правової політики затвердив законопроект про місцеві вибори для голосування у другому читанні і в цілому.

Законопроект передбачає заборону на участь у місцевих виборах політичних партій, які створеніменш ніж за 365 днів до них або змінили назву менш ніж за 180 днів. Крім того, передбачається можливість відкликання депутатів місцевих рад на з'їзді політичної партії на вимогу громади.

Також законопроект забороняє участь у виборах блоків партій і закріплює одну фіксовану кандидатуру у відкритих списках.

У прикінцевих положеннях документа йдеться, що чергові місцеві вибори на окупованих територіях не проводяться за винятком населених пунктів, затверджених окремим рішенням.

Після прийняття закону перший заступник голови парламенту Андрій Парубій оголосив засідання Ради закритим. Наступне засідання відбудеться 15 липня о 10:00.

Нагадаємо, 18 червня Верховна Рада прийняла за основу законопроект про місцеві вибори, розроблений групою депутатів на чолі з Ігорем Поповим і Вадимом Денисенком (№2831-3).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram