ГоловнаСуспільствоПодії

У МВС розповіли про стан міліціонерів, які постраждали у Львові

Стан правоохоронців, постраждалих унаслідок вибухів, важкий

У МВС розповіли про стан міліціонерів, які постраждали у Львові
Фото: facebook.com/anton.gerashchenko

Стан постраждалих в результаті сьогоднішніх вибухів у Львові правоохоронців важкий. 31-річна інспектор міліції Надія Андрухів назавжди залишиться інвалідом, а 24-річний дільничний міліціонер Роман Личак може позбутися зору.

Про це повідомив радник голови МВС Антон Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуку.

"Надії Андрухів відірвало ліву ступню, і хірургам довелося ампутувати ногу до коліна. Також лікарі були змушені видалити жінці нирку, частину кишечника і селезінку, які були пошкоджені осколками. Дільничний міліціонер Роман Личак понівечений осколками від вибуху гранати. Він в реанімації. Один з осколків застряг у склоподібному тілі ока. Лікарі готуються до складної операції, щоб врятувати його зір", - повідомив Геращенко.

За його словами, правоохоронцям поки що невідомо, хто організував ці вибухи.

"Ми поки що не знаємо точно, хто організував ці два вибухи. Але обов'язково дізнаємося, знайдемо і покараємо покидьків, ким би вони не були - агентами російських спецслужб, які підливають оливи у вогонь, чи псевдопатріотами, що вирішили таким способом помститися двом львівським дільничним міліціонерам, які не мають найменшого стосунку ні до контрабанди, ні до подій у Мукачевому", - написав Геращенко.

"Потрібен відкритий діалог між патріотами і владою", - додав радник голови МВС.

Нагадаємо, сьогодні у Львові близько 9:00 дільничний міліціонер підірвався на розтяжці, яка була встановлена біля входу до Шевченківського райвідділу МВС на вулиці Плуговій. Пізніше, близько 10:00, біля дільничного пункту міліції в Шевченківському районі на вулиці Юрія Липи в результаті ще одного вибуху постраждала інспектор міліції. У МВС заявили, що пов'язують вибухи у Львові зі стріляниною в Мукачевому і вважають їхньою метою дестабілізацію ситуації в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram