ГоловнаЕкономікаДержава

ЄБРР виділить Україні 300 млн доларів на закупівлю газу

Європа виділить кредит, "щоб у зимовий період у нас не було проблем".

ЄБРР виділить Україні 300 млн доларів на закупівлю газу
Фото: www.jpautoceste.ba

Європейський банк реконструкції та розвитку виділить Україні до 300 млн доларів для закупівлі європейського газу на зиму.

Про це заявив директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер під час брифінгу в Харкові, пише УНІАН.

"Щодо постачання газу, ми ведемо переговори на цю тему. Ми розглядаємо допомогу у фінансуванні в розмірі 250-300 млн доларів й активно співпрацюємо в цьому питанні, щоб у зимовий період у нас не було проблем. Це буде кредитний інструмент", - наголосив Аджунер.

Нагадаємо, Україна готова довести запаси газу в підземних сховищах із нинішніх 12,3 млрд кубометрів до 19 млрд до опалювального сезону, але просить Євросоюз допомогти з грошима. Раніше голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв говорив, що Україна буде порушувати питання про залучення від Євросоюзу 1,5 млрд доларів для закупівлі і закачування у свої ПСГ приблизно 6 млрд кубометрів газу.

Минулого тижня міністр енергетики Володимир Демчишин заявив, що питання надання кредитних коштів від міжнародних фінансових установ має вирішитися до кінця літа. За його оцінками, Україні потрібно близько 1 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram