ГоловнаЕкономікаБізнес

Міністр АПК заявив про плани США постачати в Україну сільгосптехніку на $1 млрд

Павленко повідомив про амбітні плани у сфері сільського господарства.

Міністр АПК заявив про плани США постачати в Україну сільгосптехніку на $1 млрд
Алексей Павленко
Фото: Макс Требухов

Міністр аграрної політики Олексій Павленко заявив про плани американських компаній поставити в Україну сільгосптехніки на $1 млрд.

Про це він заявив під час фокус-сесії "Агробізнес та інфраструктура", яка відбулася в рамках американсько-українського інвестиційного форуму у Вашингтоні.

Павленко додав, що українські аграрії налагодили плідну співпрацю з американськими колегами. Наприклад, компанії AgCo, Monsanto, Dupont Pioneer успішно працюють на українському ринку і щорічно збільшують інвестування в агропромисловий сектор. "Поставлені амбітні цілі до 2020 року змушують нас продовжувати боротьбу за реформи. Ми хочемо суттєво збільшити обсяги щорічного виробництва зерна, продуктів з доданою вартістю, експорту. Я вдячний американським партнерам за підтримку, якої Україна зараз дуже потребує", - сказав міністр.

Він наголосив, що перспективним проектом для іноземних інвесторів є також модернізація систем зрошення в південних областях України. Результатом цього проекту буде отримання стабільно високих врожаїв сільськогосподарських культур, фруктів і овочів високої вартості безпосередньо біля експортних портів.

"Ми повинні перетворити нашу інфраструктуру на систему, яка відповідатиме інтересам України на найближчу чверть століття, також нам потрібні кошти й експертна допомога. Ми очікуємо, що інвестори, залучені до цієї величної справи, отримають віддачу зі свого капіталу", - наголосив Павленко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram