ГоловнаПолітика

Проти команди Сакварелідзе порушили справу (оновлено)

Корупційники і борці з корупцією зійшлися в сутичці всередині ГПУ.

Проти команди Сакварелідзе порушили справу (оновлено)
Давид Сакварелидзе
Фото: Макс Требухов

Генпрокуратура порушила кримінальне провадження проти слідчих і прокурорів, які перебувають у підпорядкуванні заступників генпрокурора Давида Сакварелідзе і Віталія Каська, заявив нардеп Сергій Лещенко.

"Сьогодні до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено провадження проти слідака і прокурорів, які перебувають у підпорядкуванні Давида Сакварелідзе і Віталія Каська. Це ті слідчі, які провели обшуки і

знайшли поклади доларів і діамантів у кабінетах і житлі людей (першого заступника генпрокурора Володимира) Гузиря - першого заступника головного слідчого управління і заступника прокурора Київської області", - написав він у своєму фейсбуці.

За інформацією Лещенка, справу проти людей Сакварелідзе і Каська порушено за статтею 366 Кримінального кодексу - внесення недостовірних фактів у матеріали кримінального провадження. У ньому фігурують слідчі, прокурори, співробітники СБУ й судді Апеляційного суду Києва.

"Усе це команда Сакварелідзе-Каська вважає спробою розвалити справу проти людей Гузиря. Є інформація, що керівництво Генпрокуратури особисто поїхало до суду отримувати санкцію на обшук у слідчих і прокурорів, які перебувають у підпорядкуванні Сакварелідзе і Каська. За моєю інформацією, президент Порошенко поінформований про все, що відбувається. Враховуючи, що обидві сторони конфлікту в Генпрокуратурі апелюють до Банкової, від реакції Порошенка тепер залежить, хто переможе - ретрогради чи реформатори, корупційники чи борці з корупцією", - підсумував Лещенко.

Тим часом журналіст Юрій Бутусов оприлюднив документи, які підтверджують порушення справи. Її зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 13 липня під номером 4201500000001453. Провадження відкрито рішенням старшого слідчого з особливо важливих справ управління з розслідування особливо важливих справ Дмитра Суса.

Група співробітників Генеральної інспекції (підрозділ ГПУ), яка проводила всі процесуальні дії із затримання прокурорів-хабарників, звинувачена у внесенні недостовірних відомостей у справу від 26 червня, порушену Генеральною інспекцією проти прокурорів Шапакіна і Корнійця.

Нагадаємо, слідчі дії в будівлі Головного слідчого управління ГПУ проводили в кабінетах першого заступника голови ГСУ ГПУ Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця. Вилучено велику суму валюти і діаманти. З'явилася інформація, що у зв'язку з обшуками проти Сакварелідзе порушили справу за статтею "Захоплення державної установи". Після скандалу Гузир спростував порушення такої справи. Проте кілька днів тому Сакварелідзе підтвердив, що обшуки в ГСУ обернулися кримінальною справою

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram