ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" домовилася з кредиторами про реструктуризацію внутрішнього боргу

Залізниці почали виходити з дефолту.

"Укрзалізниця" домовилася з кредиторами про реструктуризацію внутрішнього боргу
Фото: yuzhnoukrainsk.net

"Укрзалізниця" домоглася згоди основних кредиторів про реструктуризацію близько 17 млрд грн внутрішнього боргу, що становить близько 82% від загального обсягу внутрішніх боргових зобов'язань. Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці"

За словами першого заступника генерального директора держпідприємства Максима Бланка, домовленість з кредиторами дозволить зменшити фінансове навантаження на "Укрзалізницю". "У нас тепер розв'язані руки. Ми зможемо виділяти більше коштів для забезпечення безперебійної роботи залізничних перевезень, а також безпеки руху поїздів. З'являється перспектива поліпшення соціального забезпечення працівників галузі", - цитує Бланка "Інтерфакс-Україна".

В "Укрзалізниці" підкреслюють, що "реструктуризація запозичень є першим кроком у процедурі реструктуризації боргових зобов'язань", підприємство відтепер знову зможе "своєчасно погашати кредити, які були отримані під державні (урядові) гарантії".

12 травня 2015 року державна адміністрація залізниць "Укрзалізниця" повідомила кредиторам про факт настання технічного дефолту за певними борговими зобов'язаннями і почала переговори про реструктуризацію боргів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram