ГоловнаСуспільствоПодії

ПС на Закарпатті очолює колишній міліціонер, звільнений за службову невідповідність, - МВС

Роман Стойка служив в органах внутрішніх справ до 2009 року.

ПС на Закарпатті очолює колишній міліціонер, звільнений за службову невідповідність, - МВС
Фото: mvs.gov.ua

"Правий сектор" на Закарпатті очолює колишній співробітник міліції, якого звільнили за службову невідповідність. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

"32-річного Романа Стойку під час служби в органах внутрішніх справ двічі притягували до дисциплінарної відповідальності у 2007 і 2009 рр. У липні 2009 р. його звільнили з органів внутрішніх справ відповідно до п. 64 "Службова невідповідність" Положення про проходження служби рядовим і начальницьким складом органів внутрішніх справ", - йдеться в повідомленні прес-служби МВС України.

"У ПС Роман Стойка з'явився вже після перемоги Революції гідності, проте швидко пробрався в керівництво організації, успішно взявши її під контроль. У березні 2015 року був призначений наказом командира Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" Андрія Стемпіцького комбатом 1-го батальйону ДУК ПС", - повідомляють у прес-службі.

За інформацією видання "Закарпаття онлайн", причиною звільнення Стойка з МВС стала участь у "війнах" силовиків за сфери впливу: "Стойка був, за інформацією в правоохоронних органах, "стукачем" СБУ, де свого часу працювали його батько і брат Богдан, через що був змушений залишити службу в МВС".

Протягом останніх кількох років - займався контрабандою цигарок. Зокрема, влітку 2013 року його затримали після незаконного перетину кордону зі Словаччиною, куди він літав на саморобному дельтаплані, прихопивши велику партію цигарок, але завдяки впливовим родичам справа не набула розвитку.

"Закарпаття онлайн" зазначає, що батько Романа Стойка Василь служив керівником СБУ Ужгородського району, потім - керівником відділу власної безпеки Закарпатського обласного управління СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram