ГоловнаСуспільствоВійна

У твіттері РНБО розмістили фейк про кримінальну справу проти генерала Тарана з СЦКК (оновлено)

Аккаунт Радбезу зламали невідомі.

У твіттері РНБО розмістили фейк про кримінальну справу проти генерала Тарана з СЦКК (оновлено)
Фото: nv.ua

Генерал-майора Андрія Тарана звільнено з посади голови української сторони спільного центру контролю і координації (СЦКК) у зв'язку з підозрою в державній зраді, таке повідомлення з'явилося у твіттері РНБО.

Йому оголошено підозру за статтею 111 Кримінального кодексу - "Державна зрада". Санкція передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Однак повідомлення виявилося фейком. "Інтерфакс-Україна" та "Українська правда" отримали запевнення з РНБО, що ця інформація не відповідає дійсності. "Ми цю інформацію не розміщували, але ми перевіряємо, звідки вона з'явилася", - повідомили в прес-службі Радбезу.

Спільний центр контролю і координації припинення вогню працює на Донбасі і складається з українських та російських офіцерів і представників ОБСЄ.

Таран народився 1955 року у Франкфурт-на-Одері, 1977 року закінчив Київське вище зенітно-ракетне інженерне училище імені С.М. Кірова; 1987 року - командний факультет Військової академії протиповітряної оборони Сухопутних військ імені маршала Радянського Союзу А.В. Василевського; 1996 року - Національний університет оборони США. У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони - із січня 1994 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram