ГоловнаСвіт

Грузія звинуватила Росію в перенесенні кордону в районі Цхінвалі

Окупаційна адміністрація захопила ділянку нафтопроводу

Грузія звинуватила Росію в перенесенні кордону в районі Цхінвалі
Зураб Абашидзе
Фото: civil.ge

Влада Грузії заявила, що Росія перенесла розділову лінію в Цхінвальському регіоні вглиб підконтрольної грузинської території на кілька сотень метрів, в результаті чого ділянка стратегічного нафтопроводу Баку-Супса опинилася під контролем окупаційної адміністрації.

За словами спецпредставника прем'єра Грузії з питань відносин з Росією Зураба Абашидзе, цей інцидент буде розглядатися на зустрічі 15 липня в Празі із заступником міністра закордонних справ РФ Григорієм Карасіним, пише "Грузія Онлайн".

"З цього приводу у мене буде гостра розмова - не має значення, в якому форматі що розглядається. Ми маємо справу з долями людей і повинні використовувати всі формати. Ми кілька разів чули від Росії заяви, що т. з. "бордеризація" завершена. Кілька разів привезли цю інформацію. І ось - вчорашній факт", - заявив Абашидзе.

"Завтра о 16:00 в МЗС пройде брифінг, куди запрошені представники дипломатичного корпусу. Грузинська сторона ще раз зафіксує свою позицію з приводу того, що відбувається. Що стосується нафтопроводу, певний сегмент на цій ділянці опинився на окупованій території. Керівництво BP проінформовано. Завтра і це питання буде у порядку денному брифінгу", - заявив у свою чергу керівник аналітичного департаменту МВС Грузії Шалва Енукідзе.

Нагадаємо, Цхінвалі - головне місто Південної Осетії, грузинської території, на території якої за підтримки Росії створено невизнану республіку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram