>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Проти керівництва ФК "Металіст" порушили кримінальну справу

Клуб Курченка поскаржився, що йому зривають підготовку до сезону.

Проти керівництва ФК "Металіст" порушили кримінальну справу
Фото: Дмитрий Неймырок / most-kharkov.info

Міністерство внутрішніх справ повідомило про порушення кримінальної справи стосовно керівництва ПАТ "ФК" Металіст " за фактом розкрадання грошей. Як повідомляє прес-служба міліції Харківської області, справу кваліфіковано за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу.

11 липня як свідка у справі у присутності двох адвокатів було допитано гендиректора "Металіста" Віктора Згонника.

При цьому на сайті клубу повідомляється, що Згонника затримали в п'ятницю, 10 липня, в офісі клубу на північній трибуні стадіону "Металіст".

"ФК "Металіст" заявляє, що в результаті несанкціонованих дій співробітників слідчого управління ГУМВС України в Харківській області клуб не зміг повною мірою виконати зобов'язання перед кредиторами, а головною метою "псевдо слідчих дій" є зрив підготовки до старту нового футбольного сезону. Клуб розцінює дії правоохоронців як чергову спробу переділу власності з метою рейдерського захоплення футбольного клубу в інтересах третіх осіб", - йдеться в заяві клубу.

Нагадаємо, ФК "Металіст" є власністю олігарха Сергія Курченка.

Клуб, який багато років поспіль був у лідерах чемпіонату України, зараз перебуває в жалюгідному стані. Через проблеми із зарплатою з нього пішли всі лідери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram