ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові грабіжники застрелили трьох працівників "Укрпошти" (оновлено)

Це вже сьоме з 2001 року нерозкрите вбивство інкасаторів.

О 8:40 ранку в Харкові на вул. Ньютона в момент ранкової інкасації скоєно розбійний напад на відділення "Нової пошти".

За попередньою інформацією, загинули троє працівників "Нової пошти", повідомив нардеп Антон Геращенко у своєму фейсбуці. У Харкові запроваджено план "Перехоплення".

"Однією з головних версій буде те, що це зробила та сама група невідомих осіб, яка раніше вже чотири рази грабувала і вбивала інкасаторів і досі залишилася нерозкритою", - додав Геращенко.

Водночас прес-секретар прокуратури Харківської області Віта Дубовик у коментарі місцевому виданню "Статус-кво" повідомила, що загиблі - листоноші супроводу пошти Харківської дирекції УДППЗ "Укрпошта". Загиблим було 38, 46 і 53 роки.

Фото: facebook.com/slava.mavrichev

За словами Дубовик, інкасатори рухалися по маршруту і до моменту пограбування об'їхали вже п'ять поштових відділень. "На вул. Ньютона було шосте за рахунком за сьогодні відділення пошти", - зазначила вона.

Як повідомили в міліції, невідомий чоловік, озброєний автоматом, здійснив кілька пострілів у співробітників пошти. Убито трьох людей. Після цього злочинець переклав кілька мішків з грошима у свій автомобіль і втік.

Оновлення 10:40. За даними Геращенка, злочинцеві на вигляд 40-45 років, він високий - приблизно 190 см. Має світле волосся, попереду - короткий чубчик, позаду довге волосся. Був одягнений у світлу сорочку, сірі короткі бриджі та сандалі. У момент нападу на ньому були шолом, маска, бронежилет.

Злочинець пересувався у ВАЗ-2110 сріблястого кольору - номер АХ8632АЕ. Номери могли зняти.

Фото: facebook.com/profile.php?id=100006482047387

Нагадаємо, 17 липня 2014 року в Харкові невідомий обстріляв автомобіль з інкасаторами. Загинуло четверо людей.

28 листопада 2013 року в Харкові невідомі вбили двох інкасаторів і викрали інкасаторську машину.

Як пише харківське видання "Городской дозор", з 2001 року не розкрито ще чотири випадки нападу на інкасаторів.

Перше вбивство сталося 26 жовтня 2001 року на вулиці Дерев'янка, поблизу меблевого магазину. Загинув сержант держохорони. Двоє невідомих з обрізом напали на інкасаторську машину, вбили міліціонера і поранили його напарника. Злочинці втекли, забравши гроші, табельні пістолети і два автомати Калашникова. Один з них використали рівно через три роки.

26 жовтня 2004 року під час нападу на інкасаторів біля каси "Ощадбанку" в районі станції метро "Герої праці" два злочинці впритул розстріляли трьох інкасаторів і водія просто в автомобілі.

8 листопада 2005 року злочинці розстріляли ще один автомобіль інкасаторів банку "Аваль" у Жовтневому районі Харкова - на Баварії, в районі Пташиного ринку. Загинули двоє співробітників управління служби держохорони, а також інкасатор банку "Аваль". Злочинців було двоє, стріляли вони з пістолета й автомата, викрали близько 400 тисяч гривень.

2 квітня 2009 року пограбували відділення "Ощадбанку" по вул. Клапцова, 3. Загинуло троє інкасаторів і була поранена жінка - перехожа. З машини інкасаторів вони забрали 300 тисяч гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram