ГоловнаПолітика

Російський суд призначив перше слухання у справі Сенцова на 21 липня

Українець залишиться за ґратами до 16 грудня

Російський суд призначив перше слухання у справі Сенцова на 21 липня
Фото: Андрей Новичков/Грани.Ру

Північно-Кавказький окружний військовий суд Ростова-на-Дону продовжив термін арешту українського режисера Олега Сенцова до 16 грудня.

Про це повідомили в прес-службі суду за підсумками попереднього слухання у справі, передає УНІАН.

"Засідання розпочнеться 21 липня о 9.30", - повідомив співробітник прес-служби.

Як відомо, російські слідчі звинувачують Олега Сенцова у створенні терористичного співтовариства, яке нібито діяло на території Криму і було структурним підрозділом "Правого сектору".

Нагадаємо, Олега Сенцова затримали співробітники ФСБ РФ у травні 2014 року в Криму.Слідчі вважають, що він організував підпали в сімферопольському відділенні "Единой России" та офісі організації "Русская община". Режисера також звинувачують у підготовці вибуху біля пам'ятника Леніну в Сімферополі. У середині квітня 2015 року йому висунули нове звинувачення - у незаконному зберіганні зброї.

У травні Мосміськсуд продовжив термін арешту українського режисера до 11 липня.

У кримінальній справі про підготовку терактів у Криму, крім Олега Сенцова, проходять ще три людини: Олександр Кольченко, Геннадій Афанасьєв і Олексій Чирній.

Афанасьєв і Чирній раніше дали свідчення і, уклавши угоду зі слідством, були засуджені на 7 років позбавлення волі кожен. Кольченка зараз утримують у московському СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram