ГоловнаПолітика

У Херсонській області призначили представника Меджлісу кримських татар

Представництво Меджлісу планують відкрити в Херсоні.

У Херсонській області призначили представника Меджлісу кримських татар
Флаг Украины над зданием Меджлиса
Фото: QHA

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров оголосив про призначення представника Меджлісу в Херсонській області та відкриття офіційного представництва в цьому регіоні.

Про це повідомив голова Херсонського регіонального Меджлісу Асан Алієв, повідомляють "Крым.Реалии".

За його словами, представником Меджлісу в Херсонській області призначено Абмеджита Сулейманова, а представництво планують відкрити в самому Херсоні.

При цьому Алієв висловив думку, що представництво Меджлісу для прийому звернень і допомоги у вирішенні питань, пов'язаних з перетином адміністративного кордону з Кримом, необхідно відкривати не в Херсоні, а в Генічеському районі, де найбільш компактно проживають кримські татари.

"Що в Херсоні буде робити представник Меджлісу? Це потрібно там, де найбільш компактно проживають кримські татари і безпосередньо біля кордону у зв'язку з окупацією, щоб швидко реагувати на звернення. Коли о другій годині ночі мені дзвонять і терміново потрібно виїжджати - це одне. Інше, коли велика відстань і нічого не можуть зробити", - зазначив голова Херсонського регіонального Меджлісу.

Абмеджит Сулейманов є одним з трьох координаторів Комітету із захисту прав кримськотатарського народу, поряд з Ескендером Барієвим і Сінавером Кадировим. Через свою правозахисну діяльність в анексованому Росією Криму активісти зазнали переслідувань. Спочатку їм заборонили проводити заходи до Дня прав людини 10 грудня, а на прес-конференції, присвяченій правам кримських татар у Криму, провокатори облили їх зеленкою.

У січні 2015 року Абмеджита Сулейманова, Ескендера Барієва і Сінавера Кадирова затримали на виїзді з Криму. У підсумку Сінавера Кадирова депортували з Криму безстроково.

Побоюючись кримінального переслідування, Абмеджит Сулейманов і Ескендер Барієв також покинули Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram