ГоловнаПолітика

Порошенко назвав ухвалення закону про конвертацію валютних кредитів корупцією

Протестні мітинги організовують особи, зацікавлені в дестабілізації влади, впевнений президент

Порошенко назвав ухвалення закону про конвертацію валютних кредитів корупцією
Фото: www.dyvys.in

Президент Петро Порошенко вважає корупцією ухвалення Верховною Радою законопроекту №1558-1 про конвертацію валютних споживчих кредитів за офіційним курсом гривні на дату укладення договору.

Про це він сказав на нараді з головами обласних державних адміністрацій в Одесі.

"Частина депутатів, які голосували за це, виявляється, є власниками великої кількості валютних кредитів. Це просто корупція, коли ти під себе пишеш закон, щоб просто не повертати грошей, ще й фінансуєш кредитні мітинги", - сказав Порошенко.

Він вважає, що протестні мітинги організовують і проплачують особи, зацікавлені в дестабілізації влади, і запевнив, що це їм не вдасться.

Раніше Порошенко назвав цей закон популістським, спрямованим на задоволення потреби 65 тис. позичальників.

7 депутатів Ради пропонують парламенту скасувати результати голосування за закон про конвертацію валютних кредитів. Банкіри вважають, що закон про конвертацію валютних кредитів за курсом на дату укладення договору є популістським і матиме катастрофічні наслідки для банківської системи, якщо набуде чинності.

Нагадаємо, законопроект 1558-1, або законопроект про "долар по 5 гривень", Рада ухвалила 2 липня без обговорення, під тиском натовпу, що зібрався під будівлею парламенту, і де-факто шантажу з боку фракцій "Самопоміч", "Батьківщина" та Радикальної партії. Мінфін і Нацбанк підрахували, що виконання закону обійдеться державі в 95-100 млрд гривень, що неминуче обрушить українську фінансову систему. Наступного дня після прийняття закону депутати почали відкликати свої голоси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram