ГоловнаСвіт

В Анкарі з'явилися плакати із закликами до вбивства геїв

Акцію проти сексменшин організувало угруповання "Молода ісламська оборона".

В Анкарі з'явилися плакати із закликами до вбивства геїв
Участники гей-парада в Стамбуле (архив)
Фото: twitter.com/evintv

На вулицях турецької столиці Анкари появилися плакати із закликами до вбивства геїв.

Про це повідомляє

агентство AFP.

Цю акцію організували представники столичного угруповання "Молода ісламська оборона" (Young Islamic Defence).

За словами членів цієї організації, вони написали погрози для того, щоб нагадати туркам про "худуд" - покарання за злочини проти моральності та громадського порядку. На плакатах були написи "Чи слід вбивати тих, хто займається брудними справами і повторює справи людей Лута?".

Лут - ісламський пророк, ототожнюється з біблійним Лотом (племінником Авраама, який згадується в Старому Завіті). Мусульмани вважають, що Лута послав Аллах пророком у місто Садум (у Старому Завіті - Содом), жителі якого вели розпусний спосіб життя і мали протиприродні зносини. Лут читав проповіді, намагаючись відрадити народ від гріхів. Однак його ніхто не послухав. В результаті місто було знищено.

28 червня поліція за допомогою водометів, гумових куль і сльозогінного газу розігнала в Стамбулі щорічний гей-парад. Представники місцевої влади заявили, що його проведення не узгодили. За словами противників гей-параду, такий захід не можна проводити у священний для мусульман місяць Рамадан.

У Туреччині, на відміну від багатьох інших мусульманських країн, гомосексуалізм не оголошено поза законом. Представники ЛГБТ-спільноти в основному живуть в Анкарі, Стамбулі та Ізмірі. Однак багато геїв воліють приховувати свою сексуальну орієнтацію, побоюючись громадського осуду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram