ГоловнаПолітика

Росія порушила справу проти Фаріон

СК РФ не знає, що Ірина Фаріон вже не депутат.

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти колишньої депутатки Верховної Ради Ірини Фаріон "у зв'язку з підбурюванням до вчинення вбивства й екстремістськими висловлюваннями".

Про це повідомляє сайт відомства. При цьому там Фаріон зазначено як діючого нардепа. Про те, що вона вже не депутат (восени 2014-го програла вибори у Львові), не згадано.

"15 жовтня 2014 року на мітингу націоналістичного характеру, що пройшов у Києві, депутат Верховної Ради України Ірина Фаріон публічно, зокрема з використанням засобів масової інформації, виступила з деструктивними і насильницькими закликами до дій, що спонукали знищувати Росію як державу і росіян як групу осіб за національною ознакою. Була проведена комплексна психолого-лінгвістична судова експертиза цих висловлювань, висновки якої однозначно підтвердили злочинний характер заяв Фаріон", - сказано в повідомленні.

Судячи з усього, йдеться про такі слова Фаріон: "У нас є один шлях - знищити Москву. Заради цього і живемо. Заради цього і прийшли на цей світ, щоб знищити Москву".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram