ГоловнаПолітика

Жебрівський розповів, як за два тижні повернути контроль над Донбасом

Губернатор пропонує перекрити кордон із РФ за допомогою ОБСЄ і миротворців.

Жебрівський розповів, як за два тижні повернути контроль над Донбасом
Фото: donoda.gov.ua

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський вважає, що за умови відновлення контролю над кордоном України з Росією юрисдикція Києва повернеться на окуповані території протягом двох тижнів.

Про це він заявив на форумі "Донбас-Україна", що проходить зараз у Слов'янську, повідомляє "Апостроф".

"Не проблема - військова операція. Проблема в тому, що якщо почнеться військова операція, то воювати ми будемо не з терористами, а з російськими військами", - заявив губернатор.

"Перекрити кордон можна за допомогою ОБСЄ і миротворців, і тоді вже через два тижні з мінімальними втратами серед військових і цивільних юрисдикцію України буде відновлено на всій території Донецької та Луганської областей. Думаю, що знадобиться три місяці на те, щоб промити голови (населення , - ред.) від тієї вати, яку туди наштовхали російські телеканали, і тоді мешканці Донецька, Горлівки і Єнакієвого будуть згадувати як страшний сон те, що відбувалося з ними під час окупації, і вони будуть дивуватися, як вони повірили в розіпнутих немовлят", - додав Жебрівський.

Нагадаємо, раніше Жебрівський заявив, що Донецька ОДА планує збільшити на 569 мільйонів гривень фонд оплати праці працівників бюджетної сфери і держслужбовців, які працюють у зоні АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram