ГоловнаЕкономікаФінанси

Законопроект про валютні кредити переголосують, - БПП

Блок Порошенко пообіцяв не дати жодного голосу

Законопроект про валютні кредити переголосують, - БПП
Фото: solydarnist.org

Законопроект про реструктуризацію валютних кредитів за курсом на дату підписання договору буде переголосовано. Про це в ефірі ICTV повідомив перший заступник голови фракції Ігор Кононенко, інформує прес-служба партії.

"На наступному тижні, якщо буде позачергове засідання парламенту, чи через тиждень на плановому засіданні – цей закон буде переголосований. Наша фракція не дасть жодного голосу за нього, бо цей законопроект несе за собою більше ніж 90 мільярдів гривень збитків для банківської системи країни. По суті – його неможливо реалізувати. Якщо він буде реалізований, то це крах для банківської системи України", - заявив Кононенко.

Нагадаємо, що законопроект 1558-1 пройшов три читання у Верховній Раді. У першому читанні його підтримали 86 депутатів від БПП, у другому - 71, у третьому - 72.

Раніше Національний банк неодноразово заявляв, що президент Петро Порошенко ветує закон про конвертацію валютних кредитів в гривню, навіть якщо його ухвалить Верховна Рада. Така вимога міститься в підпункті C пункту 19 нової програми кредитування МВФ.

"Держава і Національний банк України не повинні втручатися у двосторонні переговори між позичальниками і банками. Якщо буде прийнятий закон, що передбачає примусову конвертацію валютних іпотечних кредитів у гривневі, президент України застосує право вето до цього закону", - йдеться в програмі МВФ, без якої Україні світить дефолт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram