ГоловнаСуспільствоПодії

Силовики відкрили вогонь по двох машинах із цигарками на кордоні з Польщею

Автомобілі намагалися прорватися через прикордонний заслін

Силовики відкрили вогонь по двох машинах із цигарками на кордоні з Польщею

У Волинській області прикордонники спільно з СБУ із застосуванням зброї затримали членів організованого злочинного угруповання.

Інцидент, як повідомляється на сайті Держприкордонслужби, стався на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби "Грабове" Луцького загону на кордоні з Польщею.

Вночі у лісосмузі правоохоронці виявили два автомобілі, "Фольксваген" і "Джип", які намагалися незаконно перемістити цигарки через кордон. Порушники спробували сховатися у цих машинах. Прикордонний загін відкрив попереджувальний вогонь. Водій "Фольксвагена" раптово зупинився і, увімкнувши задній хід, на максимальній швидкості намагався прорватися через заслін прикордонного наряду. У цей час водій "Джипа" розвернувся і, увімкнувши дальнє світло фар, намагався прорватися в тил ділянки.

"Зловмисники своїми діями становили явну загрозу життю і здоров'ю правоохоронців, тому старший прикордонного загону ухвалив рішення про застосування зброї по колесах, щоб зупинити і затримати контрабандистів", - сказано в повідомленні.

Затримано четверо громадян України, а в салоні автомобілів виявлено 38 ящиків цигарок і два гумові човни Bark. Встановлено, що один із затриманих - організатор цього злочинного формування.

Про цей факт поінформували Польщу, УМВС, УСБУ, військову прокуратуру та прокуратуру Волинської області. Зараз затриманих передали співробітникам інших компетентних органів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram