ГоловнаПолітика

У Києві взялася до роботи патрульна служба

Патрульні склали присягу на Софійській площі

Фото: twitter.com/poroshenko

У Києві на Софійській площі склали присягу інспектори нової патрульної служби, яка відсьогодні замінить на дорогах столиці ДАІ.

Церемонія прийняття присяги відбулася за участю президента Петра Порошенка, прем'єра Арсенія Яценюка і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

"Присягати України - висока честь! Працівники української патрульної поліції сьогодні виступають на фронт боротьби за закон і справедливість", - сказав у своєму виступі Порошенко.

Зарплата патрульних становить від 8 до 10 тисяч. Вони їздитимуть на японських машинах Toyota Prius. Для патрульних за американські гроші закуплена форма бренду "5.11", яка майже не мнеться і має водовідштовхувальні властивості. Літній комплект включає в себе два головні убори - кашкет і бейсболку. Взимку патрульних зігріють куртки і в'язані шапочки.

Фото: mvs.gov.ua

Амуніція складається з пістолета "Форт-17", кишені особливого крою для двох магазинів до нього і гумового кийка.

Також на одязі передбачена можливість кріплення індивідуального жетона поліцейського і нагрудної відеокамери. Камера дозволяє фіксувати інформацію в режимах відео і аудіо. Окрім того, оснащення поліцейського включає GPS-обладнання для відстеження переміщення нарядів і оперативного управліннями ними.

Київ є першим з міст України, де починає роботу нова патрульна поліція. Також в МВС вже анонсували запуск патрульної служби в Одесі, Харкові та Львові, а за ними - у Луцьку та Миколаєві.

Нагадаємо, 2 липня Верховна Рада прийняла закон "Про Національну поліцію", який серед іншого передбачає утворення патрульної поліції. Щоправда, документ наразі не набрав чинності, оскільки його не підписав президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram