ГоловнаСуспільствоПодії

Влада Костянтинівки демонтувала пам'ятник Леніну в центрі міста

Депутати міської ради проголосували за знесення одностайно

Влада Костянтинівки демонтувала пам'ятник Леніну в центрі міста
Фото: http://donoda.gov.ua

У п'ятницю у центральному сквері Костянтинівки Донецької області демонтували пам'ятник Леніну.

Рішення про знесення монумента раніше одностайно ухвалили депутати міської ради, повідомляється на сайті Донецької обладміністрації.

"Статую прибрали вранці протягом 20 хвилин без проблем і заперечень з боку місцевих жителів. Найближчий час Ленін проведе у сховищі, поки влада вирішуватиме його майбутнє", - сказано в повідомленні.

ДонОДА додає, що 1 липня міська рада Артемівська ухвалила рішення про демонтаж пам'ятників епохи комуністичного тоталітарного режиму в рамках виконання закону про декомунізацію.

Нагадаємо, 21 травня набув чинності закон, який зобов'язує місцеві органи влади демонтувати пам'ятники особам, причетним до організації та здійснення Голодомору 1932-1933 років в Україні, політичних репресій, особам, які займали керівні посади у комуністичній партії, вищих органах влади і управління СРСР, УРСР (УСРР), інших радянських республік (за винятком осіб, діяльність яких була значною мірою пов'язана з розвитком української науки і культури), працівникам радянських органів державної безпеки, подіям, пов'язаним з діяльністю комуністичної партії, встановленням радянської влади на території України або в окремих адміністративно-територіальних одиницях, боротьбі проти учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram