ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про церковні школи, який суперечить Конституції

Президент послався на конституційні права віруючих батьків.

Порошенко підписав закон про церковні школи, який суперечить Конституції
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав закон, який дозволяє релігійним організаціям створювати школи й інші навчальні заклади.

Згідно із цим законом, релігійні організації, які зареєстровано згідно з установленим законодавством порядком, можуть бути засновниками (власниками) вищих, професійно-технічних, загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів. Зміни також стосуються і позашкільних навчальних закладів, у яких допускається діяльність релігійних організацій за умови, що вони є засновниками такого дошкільного навчального закладу.

"Цей закон забезпечує конституційне право віруючих батьків чи осіб, які їх заміняють, на виховання дітей відповідно до власних релігійних переконань", - повідомляє прес-служба Президента.

Нагадаємо, цей закон Верховна Рада ухвалила 2 червня. При цьому науково-експертне управління парламенту вказало, що документ суперечить Конституції України. У частині 3 статті 35 Конституції сказано, що церква і релігійні організації відокремлені від держави, а школа - від церкви.

Раніше Порошенко підписав закон про позбавлення Віктора Януковича звання Президента, який очевидно суперечить Конституції, але звернувся до Конституційного Суду з проханням перевірити, чи відповідає закон Конституції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram