ГоловнаПолітика

Рада призначила Грицака головою СБУ

Генерал Грицак позбувся в.о.

Верховна Рада призначила генерал-полковника Василя Грицака на посаду голови Служби безпеки України.

Фото: LB.ua

Проект постанови про призначення Грицака, який вніс до Верховної Ради Президент, набрав 340 голосів. Віддали свої голоси за цю кандидатуру навіть 35 членів фракції "Опозиційний блок". З тим, хто і як голосував, можна ознайомитися за посиланням.

Фракція "Самопоміч", яка входить до коаліції, відмовилася голосувати за Грицака. Йому закидають промахи на посаді голови Антитерористичного центру, а також велику кількість автомобілів, зазначених у декларації.

Фракції "Народний Фронт", "Блок Петра Порошенка", "Батьківщина", Радикальної партії, групи "Відродження" та "Воля народу" перед голосуванням повідомили, що підтримають Грицака.

Фото: LB.ua

Декларація про доходи Грицака за 2014 рік доступна на сайті СБУ.

З 18 червня 2015 року Грицак виконує обов'язки голови СБУ після відставки Валентина Наливайченка.

Генерал Василь Грицак - не той Василь Грицак, який був депутатом Верховної Ради і був пов'язаний з ЄДАПС.

Кандидат на посаду голови СБУ народився 1967 року в Рівненській області. З 1990 року працює в органах безпеки. З 2005-го по 2009 рік почергово очолював Управління СБУ в Київській області, у Києві та об'єднане Головне управління в Києву й області. У 2009-2010 роках був заступником голови СБУ і першим заступником голови СБУ.

У березні 2010 року після приходу до влади Віктора Януковича звільнений з керівних посад СБУ. У липні 2014 року після втечі Януковича з країни знову отримав призначення першим заступником голови СБУ, а також керівником Антитерористичного центру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram