ГоловнаСвіт

США зажадали екстрадувати підозрюваних у корупції чиновників ФІФА

За запитом США заарештували сімох високопоставлених чиновників ФІФА

США зажадали екстрадувати підозрюваних у корупції чиновників ФІФА
Фото: EPA/UPG

США направили до Федерального департаменту юстиції і поліції Швейцарії запит про екстрадицію сімох чиновників Міжнародної федерації футболу (ФІФА), підозрюваних у корупції.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Влада конфедерації заявила, що посадові особи та їхні адвокати мають 14 днів, щоб відповісти на запит. Після цього департамент юстиції протягом кількох тижнів ухвалить остаточне рішення.

Сімох високопоставлених чиновників ФІФА заарештували за запитом США у Цюриху 27 травня за підозрою в корупції. Це віце-президент, член виконкому ФІФА Джеффрі Вебб, віце-президент ФІФА Еухеніо Фігередо, член виконкому Едуардо Лі, директор з розвитку ФІФА Хуліо Роча, аташе президента Конфедерації футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну (КОНКАКАФ) Костас Таккас, президент Федерації футболу Венесуели Рафаель Ескевель і член оргкомітету олімпійських футбольних турнірів Хосе Марія Марін.

Нагадаємо, 2 червня, через чотири дні після переобрання на п'ятий термін, на екстреній прес-конференції у Цюриху президент ФІФА Йозеф Блаттер оголосив про відхід до кінця року з поста президента Міжнародної федерації футболу. Наприкінці червня Блаттер заявив, що не подавав у відставку з поста глави організації, а "довірив своє майбутнє на розгляд позачергового конгресу ФІФА".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram