ГоловнаСуспільствоПодії

У центрі Одеси в кафе стався вибух (оновлено)

Власники кафе відомі своєю активною підтримкою Євромайдану й української армії.

Вибуховий пристрій підклали під двері кафе "В Ангелових", розташованого на вулиці Жуковського, 38 в Одесі.

Фото: timer-odessa.net

Вибух розтрощив вхідні двері і вивіску закладу, а також пошкодив основний зал, повідомляє місцеве видання "Таймер".

Фото: mvs.gov.ua

Як сказано на сайті Одеської міліції, повідомлення про вибух у ресторані "В Ангелових" надійшло о 2:50.

"Співробітники міліції встановили, що в результаті спрацьовування вибухового пристрою пошкоджено вхідні двері та фасад закладу. Вибито шибки у квартирах над рестораном і в сусідньому кафе. Постраждалих у результаті вибуху немає", - йдеться в повідомленні.

Фото: mvs.gov.ua

Установлено, що спрацював саморобний безоболонковий пристрій з електричним способом активації. За попередніми висновками вибухотехніків, потужність вибухового пристрою становила від 450 до 600 грамів у тротиловому еквіваленті.

Розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.1. ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без неї.

Раніше кафе "В Ангелових" вже було об'єктом уваги терористів: у ніч проти 22 лютого сапери вже знешкоджували вибухівку, яку хтось підклав під двері закладу.

Сім'я Ангелових знана своєю активною підтримкою Євромайдану й участю у волонтерському русі на підтримку української армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram