ГоловнаСуспільствоЖиття

Жебрівський хоче півмільярда на доплати в зоні АТО

Підвищення зарплат слід очікувати лікарям, учителям і чиновникам у зоні АТО, які, незважаючи на обстріли, продовжують працювати.

Жебрівський хоче півмільярда на доплати в зоні АТО
Фото: donoda.gov.ua

Донецька ОДА планує збільшити на 569 мільйони гривень фонд оплати праці працівників бюджетної сфери і держслужбовців, які працюють у зоні бойових дій.

Про це заявив у середу на брифінгу голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, повідомляє Укрінформ.

"Обговорювалося питання заробітної плати держслужбовців і бюджетників. Ми підготували лист із приводу подання єдиної тарифної сітки з коефіцієнтом 2 першого розряду єдиної тарифної сітки. Це не такий великий ресурс - 569 млн гривень до кінця року", - сказав Жебрівський.

У прес-службі Донецької ОДА пояснюють, що підвищення зарплат передусім слід очікувати працівникам бюджетної сфери - лікарям, учителям і чиновникам державних установ у містах Авдіївка, Мар'їнка тощо, які, незважаючи на постійні обстріли, продовжують працювати.

Посадовий оклад (ставка) працівника першого тарифного розряду на відповідний тарифний коефіцієнт 1,00. У пояснювальній записці до проекту держбюджету на 2015 рік передбачалося, що розмір посадового окладу працівника першого тарифного розряду повинен становити з 1 січня 852 грн, а з 1 грудня - 1012 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram