ГоловнаПолітика

Порошенко вважає важливим збільшити військову взаємодію з США

Зокрема, Президент обговорив з конгресменами модернізацію українських Збройних сил

Порошенко вважає важливим збільшити військову взаємодію з США
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко вважає критично важливим збільшення військової взаємодії зі США.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

"Зараз у нас високий рівень довіри між Україною і США. Саме тому я вважаю критично важливим збільшити нашу військову взаємодію. Сьогодні для цього є всі підстави", - сказав Порошенко на зустрічі з делегацією Конгресу США.

Президент висловив вдячність США за підтримку України в боротьбі за територіальну цілісність і суверенітет і наголосив на стратегічному характері партнерства між країнами.

Він поінформував конгресменів про те, що поточна ситуація на Донбасі продовжує бути напруженою і вимагає значних зусиль для запобігання подальшої агресії проти України.

Співрозмовники акцентували увагу на важливості поглиблення співпраці у військовій і військово-технічній сферах з метою модернізації українських Збройних сил, а також використання українського потенціалу в аерокосмічній галузі.

У свою чергу голова делегації конгресмен Пітер Роскам зазначив, що США разом зі своїми партнерами і союзниками нині стоять перед серйозним викликом протидії авторитаризму в світі. "Саме тому підтримка України є одним з пріоритетів у зовнішній політиці США", - підкреслив він.

Порошенко наголосив на важливій ролі США в макрофінансовій підтримці України.

У складі делегації Конгресу США на зустрічі також були присутні конгресмени Діна Тітус, Том Райс, Девід Прайс, Лоїс Каппс, Роб Вудолл, а також посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

Нагадаємо, Міністерство оборони США має намір надати Україні 100 всюдиходів Humvee в середині липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram