ГоловнаКультура

У Росії запропонували ввести податок на американські фільми

Чиновники вирішили підтримати вітчизняне кіно, піднявши вартість квитків на голлівудські фільми

У Росії запропонували ввести податок на американські фільми
Фото: Макс Требухов

Міністр культури Росії Володимир Мединський запропонував ввести спеціальний податок на голлівудські кінофільми.

Про це повідомляє The Guardian.

"Я не можу зрозуміти, чому наша податкова система підтримує фінансово Голлівуд, а не вітчизняне виробництво", - сказав Мединський.

За словами міністра, такі заходи допоможуть підтримати російське кіно, а також дадуть поштовх фільмам, які "сприяють більш патріотичному погляду на Росію та її уряд".

Водночас видання зазначає, що якщо в Росії з'явиться додатковий податок на зарубіжні фільми, квитки в кінотеатрах подорожчають.

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв також запропонував ввести додатковий податок на продаж квитків у кінотеатрах. Це зробить похід у кіно дорожчим на 100 рублів. Однак російський прем'єр також передбачає зробити виняток для фільмів, знятих у Росії, і не обкладати їх свідоцтва додатково. The Guardian зазначає, що субсидії передбачено в основному для фільмів, які показують Росію в позитивному ракурсі.

Зараз 80% касових зборів російських кінотеатрів забезпечують іноземні фільми.

Нагадаємо, у квітні за день до показу уряд РФ заборонив містичний трилер Тома Харді "Номер 44", в якому розповідають про розслідування серії вбивств у СРСР у 50-х роках, через "історичну недостовірність".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram