ГоловнаПолітика

Порошенко пообіцяв не просити для себе більше повноважень

Президент задоволений тим, що йому дає Конституція

Порошенко пообіцяв не просити для себе більше повноважень
Фото: dyvys.in

Президент Петро Порошенко заявив, що не буде просити для себе додаткових повноважень. "Мені достатньо того, що дає Конституція, і просити більшого, як робили попередні президенти, я не маю наміру", - сказав Президент сьогодні, виступаючи в Києво-Могилянській академії.

Водночас він заявив, що і послаблювати повноваження Президента сьогодні не доцільно. "Теперішня форма правління, яка у нас склалася, для України є оптимальною", - сказав Порошенко.

Перехід до парламентської республіки, за якої президент виконує представницькі функції, Порошенко вважає проблематичним у зв'язку з військовою загрозою, з якою зіткнулася Україна. "Протистояти таким викликам неможливо без президента - верховного головнокомандувача, наділеного достатніми обсягами повноважень", - заявив Президент.

Нагадаємо, що свіжі поправки до Конституції надають Президенту право тимчасово припиняти повноваження місцевих рад у "випадках, передбачених Конституцією".

Детальніше про те, що криється за зміною Основного закону України, читайте в статті Соні Кошкіної "Децентралізація чи узурпація?"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram