ГоловнаСуспільствоВійна

У Станиці Луганській поранено двох бійців

Інтенсивність ударів бойовиків залишається високою - 85 обстрілів на добу

У Станиці Луганській поранено двох бійців
Фото: moskal.in.ua

У Станиці Луганській у результаті вчорашнього мінометного обстрілу було поранено двох українських військовослужбовців, повідомляє прес-служба голови Луганської ОВГА Геннадія Москаля.

Загалом інтенсивність ударів бойовиків у зоні бойових дій залишається високою. За даними прес-центру АТО, за добу сили ДНР і ЛНР 85 разів завдавали ударів по українських військових і мирних населених пунктах.

"Найбільше від збройних провокацій бандитів страждають населені пункти Піски, Опитне, Красногорівка, Мар'їнка та шахта "Бутівка", які розташовані недалеко від Донецька. Там протягом 27 червня було зафіксовано 45 обстрілів. Зокрема, із забороненої мінськими домовленостями артилерії", - повідомляють військові.

На луганському напрямку прес-служба Москаля уточнює, що в ніч на неділю, первомайські бойовики здійснили масований артилерійський обстріл Попасної. В результаті обстрілу перебито лінії електропередачі, через що без світла залишилася частина населеного пункту. Станицю Луганську продовжували обстрілювати з мінометів, гранатометів і автоматичної зброї. Вогонь вівся з правого берега Сіверського Дінця.

Також сьогодні після 3 години ночі з "Градів" обстріляли насосну станцію в селі Світличне Попаснянського району, яка подає воду в прифронтові підконтрольні села і на окуповану територію. Москаль зазначає, що це був цілеспрямований обстріл, тому він пригрозив, що подачу води на окуповану територію після ремонту буде припинено. Зараз її і так не здійснюють через пошкодження насосної станції.

Уже від початку цієї доби бойовики близько півтора десятка разів обстріляли опорні пункти і блокпости українських військових.

Бойовики використовують артилерію заборонених мінськими домовленостями калібрів, на що українські військові відповідають ударами з озброєння, використання якого не обмежене цими угодами

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram