ГоловнаСуспільствоВійна

Восени канадські військові почнуть навчати українських солдатів

Навчання дозволять військовим ЗСУ отримати нові знання відповідно до стандартів НАТО

Восени канадські військові почнуть навчати українських солдатів
Фото: forces.ca

Навчання військовослужбовців ЗСУ військовими з Канади почнуться вже восени і триватимуть два роки. Про це заявив міністр оборони Степан Полторак, який провів зустріч з міністром національної оборони Канади Джейсоном Кенні в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки на Львівщині, повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу МОУ.

"Проведення таких навчань почнеться вже восени цього року і триватиме протягом двох наступних років", - сказав Полторак.

За його словами, такі навчання дозволять українським військовим отримати нові знання відповідно до стандартів НАТО, а для канадських тренерів - запозичити український досвід, отриманий під час ведення бойових дій в зоні проведення АТО.

У зв'язку з цим триває розробка проекту Технічної угоди між Міністерством оборони України та Департаментом національної оборони Канади щодо проведення військової підготовки в Україні.

Нагадаємо, Канада регулярно передає допомогу українській армії. Раніше канадська влада обіцяла профінансувати тренування для українських патрульних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram