ГоловнаПолітика

Особливий режим для Донбасу пропишуть у Конституції

У перехідних положеннях згадано ухвалений закон

Особливий режим для Донбасу пропишуть у Конституції
Фото: kievgrad.com

Дію закону про особливий режим місцевого самоврядування у низці районів Донецької та Луганської областей закріплять у перехідних положеннях Конституції, повідомив член Конституційної комісії Віктор Мусіяка перед її засіданням.

"Питання, пов'язане з 11-м пунктом так званих Мінських угод про особливий режим місцевого самоврядування (на деяких територіях Донецької та Луганської областей), буде передбачено в перехідних положеннях", - цитує слова Мусіяки "Інтерфакс-Україна".

"Там вказуватиметься, що окремим законом визначається (особливий режим), як це зараз є, хоча цей закон недосконалий", - додав він.

Нагадаємо, в березні Верховна Рада змінила ухвалений восени 2014 року закон про особливий статус Донбасу і прописала, що норми закону почнуть діяти після позачергових виборів, проведених відповідно до Конституції України. Розширені повноваження окремим регіонам Донецької та Луганської областей нададуть на умовах, що вибори відбудуться відповідно до демократичних стандартів, а всі незаконні збройні формування виведуть із території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram