ГоловнаСуспільствоПодії

Вищий спецсуд підтвердив вирок врадіївським міліціонерам

Вердикт оскаржили тільки підсудні.

Вищий спецсуд підтвердив вирок врадіївським міліціонерам
Фото: nikvesti.com

Вищий спецсуд з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив без змін вирок, яким чотирьох обвинувачених у справі про побиття та зґвалтування жительки Врадіївки Ірини Крашкової засудили на термін від 5 до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

29 листопада 2013 року колегія суддів Первомайського міськрайонного суду винесла вирок чотирьом обвинуваченим у "Врадіївській справі".

Колишнього капітана міліції Євгена Дрижака за розбій, зґвалтування та спробу вбивства Ірини Крашкової, а також службові злочини і зберігання наркотиків суд засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна і позбавленням звання "капітан міліції".

Екс-лейтенанта міліції Дмитра Поліщука за злочини проти Крашкової та службові злочини засудили до 15 років в'язниці з конфіскацією всього майна і позбавленням звання "лейтенант міліції".

Таксиста Сергія Рабіненка засудили за розбій і замах на вбивство Крашкової до 11 років виправної колонії з конфіскацією майна.

Окрім того, екс-заступника начальника Врадіївського райвідділення міліції Михайла Кудринського за приховування тяжкого злочину і перевищення влади засудили до 5 років позбавлення волі і позбавили звання "майор міліції".

Нагадаємо, вирок оскаржили тільки підсудні.

29-річну мешканку Врадіївки Ірину Крашкову знайшли на вулиці без одягу з ознаками насильства в ніч проти 27 червня 2013 року. Згодом з'ясувалося, що міліціонери разом із таксистом затягли Крашкову в машину і вивезли в лісосмугу, де жорстоко побили та зґвалтували.

Спроби приховати провину міліціонерів спричинили масові акції протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram