ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін запустив пілотний проект незалежної оцінки якості ремонту доріг

На дороги Київської області вийшли австрійські інспектори.

Кабмін запустив пілотний проект незалежної оцінки якості ремонту доріг
Фото: mukachevo.net

Кабінет Міністрів із понеділка запустив пілотний проект у Київській області з незалежної оцінки якості ремонту доріг, яку проводитиме австрійська компанія iC consulenten. Про це на брифінгу повідомив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

"Перший крок уже зроблено: ми запускаємо пілотний проект у Київській області з іноземними інспекторами, які будуть після проведеної роботи надавати публічні звіти про якість виконаних доріг. Ми провели переговори з п'ятьма компаніями, які професійно надають інжинірингові послуги, співпрацюють зі Світовим банком, ЄБРР, і почали роботу з iC consulenten. Це найбільша австрійська компанія, яка працює більш ніж у 50 країнах світу", - заявив міністр.

Протягом місяця - до кінця липня - австрійці повинні опублікувати публічний звіт стосовно Київської області. Крім того, пілотний проект покликаний випробувати методологію незалежної оцінки і потім розширити її на національний рівень, починаючи з осені.

До цього часу разом зі Світовим банком (який оплатить послуги незалежних інспекторів) буде проведено тендер, на якому будуть відібрані ще 2-3 компанії, які до кінця року покриють всю Україну.

Нагадаємо, наприкінці березня Міністерство інфраструктури оголосило про початок реформи дорожнього господарства в Україні, в рамках якої "Укравтодор" припинить існування в його нинішньому вигляді. В рамках реформи до 2020 року відсоток незадовільних доріг повинен скоротитися з 97% до 10%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram