ГоловнаПолітика

МЗС висловило протест через незаконні "гумконвої" для Донбасу

Росії запропонували направляти гуманітарні вантажі через контрольовані Україною КПП

МЗС висловило протест через незаконні "гумконвої" для Донбасу
Фото: Макс Требухов

Міністерство закордонних справ України знову висловило рішучий протест у зв'язку з незаконними так званими російськими "гуманітарними конвоями" на Донбас.

Про це повідомляє сайт МЗС.

"Вантаж вкотре переміщений через тимчасово неконтрольовані ділянки державного кордону без офіційної згоди української сторони, з порушенням вимог українського законодавства, всупереч усталеній міжнародній практиці, а також раніше узгодженим умовам і модальностям між двома сторонами і Міжнародним комітетом Червоного Хреста", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в коментарі МЗС наголошується, що Міністерство закордонних справ України "здійснило дипломатичний демарш і вимагає від російської сторони негайно припинити протиправні дії проти суверенітету України і направляти вантажі для гуманітарних потреб мирних жителів Донбасу через контрольовані України пункти пропуску в Луганській та Харківській областях".

Нагадаємо, 25 червня в Україну заїхала 31-ша колона вантажівок МНС Росії з гуманітарною допомогою для Донецької та Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram