ГоловнаПолітика

Глава Держгеонадр звинуватив міністра екології в корупції

Ігоря Шевченка звинуватили у лобіюванні бізнесу Злочевського

Глава Держгеонадр звинуватив міністра екології в корупції
Игорь Шевченко
Фото: www.dyvys.in

Тимчасовий виконувач обов'язків голови Державної служби геології та надр Микола Бояркін звинуватив міністра екології Ігоря Шевченка у наданні незаконних вказівок і доручень.

Про це йдеться у заяві в.о. голови Держгеонадр України Бояркіна на сайті відомства.

Чиновник стверджує, що міністр вимагав надати спеціальний дозвіл на користування надрами (вуглеводні) компанії "ПАРІ", яка входить у сферу діяльності бізнесу колишнього міністра екології та природних ресурсів України Миколи Злочевського.

За словами Бояркіна, Шевченко також намагався контролювати кадрові питання - вимагав призначити на посаду гендиректора ДП "Бурштин України" Сергія Мартинюка і залишити на посаді гендиректора казенного підприємства "Кіровгеологія" Дмитра Бдюлева, щодо яких правоохоронні органи порушили низку кримінальних справ.

Через втручання Шевченка в кадрову політику Держгеонадр України центральний орган виконавчої влади залишився без керівництва, що призвело до виникнення заборгованості із заробітної плати, неможливості здійснювати покладені на Держгеонадра функції і повноваження, невиконання доручень і завдань КМУ, в тому числі і за коаліційною угодою, і стратегії уряду, заявляє Бояркін.

"За період відсутності керівництва Держгеонадр України міністр не здійснював координацію і управління Держгеонадр України способом, передбаченим чинним законодавством", - стверджує чиновник. На думку Бояркіна, дії міністра містять ознаки корупції і суперечать державним інтересам.

Нагадаємо, що Шевченко відмовився подати у відставку, тому розпочато процедуру його звільнення через Верховну Раду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram