ГоловнаСвіт

Суд у США засудив Царнаєва до страти

Підсудний вибачився перед постраждалими

Суд у США засудив Царнаєва до страти
Фото: EPA/UPG

Американський суд офіційно ухвалив рішення про смертний вирок Джохару Царнаєву, якого раніше було визнано винним у США в організації теракту на Бостонському марафоні в 2013 році.

Вердикт зачитав на слуханнях у Бостоні федеральний суддя Джордж О'Тул, який головував на процесі, повідомляє ТАСС.

"Щоразу, коли люди будуть згадувати ваше ім'я, вони будуть згадувати те зло, яке ви заподіяли. Вони запам'ятають, що ви навмисно і усвідомлено вбили і скалічили невинних людей. Я засуджую вас до смертної кари", - сказав суддя, звертаючись до Царнаєва.

Перед цим на слуханнях також виступили майже 30 постраждалих у результаті теракту. Вони розповіли про те, як змінилося їхнє життя після трагічних подій дворічної давності. Більшість з них вказували, що Царнаєв заслуговує найсуворішого покарання.

Сам підсудний попросив вибачення у постраждалих у результаті теракту. "Я перепрошую за завдану мною жахливу шкоду, за те, що я забрав життя, за страждання, які я заподіяв", - сказав молодий чоловік.

"Я молюся про те, щоб вам стало легше, про ваше зцілення", - зазначив він, звертаючись до постраждалих.

Раніше під час судового процесу він відмовлявся від публічних заяв. Спостерігачі розцінюють факт, що він порушив мовчання, як підтвердження намірів захисту оскаржити рішення суду.

Нагадаємо, раніше суд присяжних визнав винним Джохара Царнаєва в організації змови з використанням зброї масового знищення. Джохару Царнаєву висунули 30 звинувачень, 17 з яких передбачають смертну кару.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram