ГоловнаПолітика

ЄС спростував вимогу до України про особливий статус Донбасу

Вимога виконувати мінські домовленості по порядку залишається чинною, заявила Могеріні

ЄС спростував вимогу до України про особливий статус Донбасу
Федерика Могерини
Фото: EPA

У Європейському Союзі спростували інформацію про нібито існування вимог до України надати так званим ДНР і ДНР особливий статус до того, як буде виконано пункти Мінських домовленостей щодо припинення вогню і проведення виборів.

Про це заявила речник Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріки Могеріні Майя Косьянчич, пише УНІАН.

"Жодних змін у політиці ЄС немає", - сказала вона, коментуючи відповідну інформацію.

Раніше ЗМІ з посиланням на представництво ЄС в Україні повідомили, що ЄС звертається до української сторони з пропозицією надати Донбасу особливий статус, не чекаючи, поки бойовики і РФ виконають перші пункти мінських домовленостей.

Нагадаємо, реалізація Мінських угод заглохла вже на перших пунктах. Бойовики не дотримуються перемир'я повною мірою і не відвели важке озброєння від лінії зіткнення. Відповідно, відкривати вогонь доводиться і українським бійцям. Обмін заручниками у форматі "всіх на всіх" також не відбувається.

П'ятий і сьомий пункти передбачають прийняття закону про амністію сепаратистів і забезпечення доступу до гуманітарної допомоги на підставі міжнародних механізмів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram