ГоловнаКультура

Мінкультури хоче підняти квоту української музики на радіо до 75%

В'ячеслав Кириленко готує зміни до закону

Мінкультури хоче підняти квоту української музики на радіо до 75%
Фото: www.kmu.gov.ua

Міністерство культури підготує законопроект про збільшення квот на трансляцію української музики в радіоефірі від 50% до 75%.

Про це заявив міністр культури В’ячеслав Кириленко на зустрічі з представниками радіокомпаній, передає прес-служба Мінкультури.

"Учасники зустрічі висловили спільну позицію про те, що молоді музиканти мають отримувати більше шансів для просування своєї творчості, зокрема і в недержавному радіоефірі. Представники радіостанцій висловили готовність створити спільний проект для заохочення молодих українських виконавців", - йдеться в повідомленні.

У Міністерстві культури буде створено робочу групу за участю представників недержавних радіостанцій, яка вироблятиме проект змін до закону "Про телебачення і радіомовлення".

Нагадаємо, відповідно до чинного закону "Про телебачення і радіомовлення" захист інтересів і національної телерадіопродукції гарантується нормою про те, що в загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації не менш як 50 відсотків має становити національний аудіовізуальний продукт або музичні твори українських авторів чи виконавців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram