ГоловнаПолітика

Україна неухильно дотримується мінських угод, - Порошенко

Президент вказав на першочергові питання для кожної підгрупи

Україна неухильно дотримується мінських угод, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко провів нараду з представником України в тристоронній контактній групі Леонідом Кучмою та учасниками від України в її робочих підгрупах з політичних, соціально-економічних та гуманітарних питань, а також з питань безпеки.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Президент підкреслив, що за останні кілька тижнів українська сторона переконливо довела, що вона неухильно дотримується всіх взятих на себе зобов'язань щодо мінських угод", - йдеться в повідомленні.

Глава держави висловив сподівання, що засідання тристоронньої контактної групи буде кореспондуватися із зустріччю міністрів закордонних справ "нормандського формату", яка завтра відбудеться в Парижі. Він зазначив, що це засідання буде особливим, оскільки 22 червня Євросоюз ухвалив рішення про продовження дії санкцій проти Росії у зв'язку з невиконанням мінських домовленостей.

"Позиція України, Німеччини та Франції чітко скоординована. Ми підкреслюємо і наполягаємо на повному і безумовному виконанні мінських домовленостей", - заявив Президент.

Президент також висловив переконання, що в підгрупі з політичних питань слід проводити принципову лінію щодо створення необхідних передумов для організації легітимних місцевих виборів в окремих районах Донбасу.

Щодо роботи гуманітарної підгрупи, то Президент наголосив на актуальності питання звільнення заручників, незаконно утримуваних осіб, без додаткових передумов розблокування української гуманітарної допомоги.

Під час роботи підгрупи з питань безпеки Президент попросив привернути увагу до істотного погіршення ситуації, грубого порушення бойовиками мінських домовленостей, зокрема, в районі населеного пункту Мар'їнка.

Нагадаємо, раніше Порошенко і Меркель скоординувалися напередодні "нормандської зустрічі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram