ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Через колишніх бойовиків ДНР і ЛНР зріс рівень злочинності на півдні Росії

Бойовики, яких звинувачують у скоєнні злочинів у РФ, виправдовуються тим, що воювали на стороні ДНР і ЛНР

Через колишніх бойовиків ДНР і ЛНР зріс рівень злочинності на півдні Росії
Фото: EPA/UPG

Від початку 2015 року кількість злочинів на території Російської Федерації зросла на 2,5%.

Рекордсмен - Ростовська область, де кількість злочинів зросла на 23,4%, передає російське видання "Медуза", посилаючись на статистику МВС і судові рішення.

Лідером за кількістю злочинів став Південний федеральний округ (ПФО): в Адигеї вона збільшилася на 19,2%, в Калмикії і у Волгоградській області - на 7,8%, в Краснодарському краї - на 10,4%. Тільки в Астраханській області порушувати закон почали менше на 8%.

Видання зазначає, що, ймовірно, на статистиці позначилося близьке розташування Донбасу: бойові дії після боїв за Дебальцеве поступово припинилися, і прихильники ДНР і ЛНР повернулися додому, взявши із собою зброю.

"Це відразу позначилося на кількості знайдених на території Ростовської області схованок зі зброєю: їх кількість перевищила всі розумні межі, а гранати взагалі почали використовувати замість грошей", - зазначили у виданні.

Найпопулярніший розділ Кримінального кодексу для бойовиків - незаконний обіг зброї.

У середині лютого 2015 року суддя Мясниковського суду Ростовської області Левон Мелконян засудив до 3 років колонії загального режиму Аппельганца Г. І., який воював на Донбасі в лавах бойовиків. У нього знайшли цілий арсенал зброї.

І це не поодинокий випадок. Крім того, одним з головних аргументів російських бойовиків, які наполягають на своїй невинуватості, є те, що вони воювали на стороні ДНР і ЛНР.

Так, прихильник бойовиків, яких судили не в Ростовській області, Венедиктов Є. В. зумів переконати Новгородський районний суд у тому, що він активно допомагав жителям Донбасу і возив їм гуманітарну допомогу. Винним у придбанні марихуани Венедиктова все ж визнали, але отримав він три роки умовно.

Крім того, не менш "популярні" серед колишніх бойовиків злочини, пов'язані з наркотиками. Також відомий випадок, коли бойовики викрали з території Росії її громадянина і отримали від родичів викуп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram