ГоловнаПолітика

Шевченко заперечує, що отримав посаду за гроші екс-регіонала

Міністр екології не бачить підстав для корупційних звинувачень на його бік

Шевченко заперечує, що отримав посаду за гроші екс-регіонала
Фото: uacrisis.org

Міністр екології і природних ресурсів Ігор Шевченко заперечує, що партія "Батьківщина" продала його посаду екс-регіоналу, депутату від групи "Воля народу" Олександру Онищенкові.

Про це Шевченко заявив в інтерв'ю LB.ua.

Він заявив, що після появи такої інформації у ЗМІ, розмовляв про це з Онищенком особисто. "Він спростовував, сказав, не платив за мене... Розумієте, Онищенко Міністерства екології ніяк не стосується. Весь його бізнес побудований на куплених компаніях вже після того, як вони отримали ліцензії. Тобто він купував бізнес, що працює, а не ліцензії, ніколи їх не отримував і не планує отримувати в міністерстві. Тому жодних корупційних звинувачень у мій бік бути не може. Це все нісенітниця", - заявив він.

При цьому міністр визнав, що давно знає Онищенка: "У 2003 році я випускав журнал Elite Club. Однією з тем номера були коні (хобі Онищенка - кінний спорт, - LB.ua). Ми з головним редактором почали шукати, у кого можна взяти інтерв'ю на цю тему. Нам порекомендували Анатолія Писаренка та Олександра Онищенка. Так і познайомилися ".

Знайомство з лідером "Батьківщини" Юлією Тимошенко, за словами Шевченка, сталося випадково: "У 2005 році вона виступала перед інвесторами під час економічного форуму в Українському домі. Казала, що планує створювати в Кабміні раду іноземних інвесторів, щоби сприяти залученню іноземних капіталів в Україну. Я подумав, що, очевидно, вона не має потрібних кадрів. Підійшов до неї, розштовхавши охоронців, які не хотіли мене пускати, і запропонував свою допомогу. Сказав, що можу на громадських засадах створити таку раду. Буквально після трьох хвилин нашої розмови вона покликала помічника і сказала, що призначає мене своїм радником, щоб у мене були повноваження реалізувати цей проект, і попросила видати мені посвідчення. Я сам був в шоці!" - сказав Шевченко.

Посаду міністра, стверджує Шевченко, йому запропонувала особисто Тимошенко.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів доручив профільним відомствам перевірити діяльність міністра екології і природних ресурсів Ігоря Шевченка на предмет наявності фактів корупції після того, як міністр повертався з Ніцци чартером екс-регіонала, депутата групи "Воля народу" Олександра Онищенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram