ГоловнаПолітика

У Києві пройшов зомбі-марш проти газети "Вести"

Від СБУ вимагають закрити видання

У неділю опівдні кілька десятків активістів, загримованих під зомбі, пройшлися маршем від Оперного театру до будівлі СБУ в центрі Києва. Театралізована акція "Марш зомбі. Більше "Вестей" - більше смертей" покликана привернути увагу високопосадовців до діяльності газети "Вести".

По дорозі до СБУ активісти, одягнені у шапки-вушанки, скандували гасла "Путін - президент", "Київська народна республіка", "Новоросія", "Більше "Вестей" - більше смертей", "Тільки журналісти "Вестей" кажуть правду", "Читайте "Вести", танцювали "Калинку-малинку" і грали на баяні.

Біля входу у СБУ учасники акції встановили табличку з написом "Вести", спасибі за підтримку російської пропаганди", яку, втім, після завершення акції прибрали співробітники офісу служби. Жодних сутичок і протистоянь на акції не було.

"Це видання, яке фінансується кумом Путіна Медведчуком, далі поширює брехню і кремлівську пропаганду про події в Україні і фактично веде інформаційну війну проти нашої держави. На жаль, наші правоохоронні органи, зокрема СБУ, прямим завданням якої є захист національної безпеки України, прикладають дуже мало зусиль для припинення випуску цього рупора п'ятої колони, через що займатися протидією кремлівської пропаганди з її мільярдними ресурсами змушені звичайні громадяни", - обґрунтували необхідність акції організатори.

Учасники акції вважають, що, зволікаючи з активними діями щодо закриття "Вестей", СБУ замість захисту інтересів України потурає окупації, вбивствам українських солдатів на Донбасі і, врешті-решт, допомагає окупантові знищити Україну.

Нагадаємо, такі "зомбі-акції" активісти вже проводили кілька разів.

18 червня податкова міліція провела обшук у приміщенні, де знаходяться керівна компанія холдингу "Вести", а також редакції газети "Вести" та журналу "Вести.Репортер". Справа стосується ухилення від сплати податків, фіктивного підприємництва та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, вона розслідується вже понад рік.

Восени минулого року в редакції "Вестей" проводила обшук СБУ в рамках переслідування справи про посягання на територіальну цілісність України. Втім, з того часу ця справа "заглохла".

Раніше медіаексперти провели контент-аналіз газети "Вести" і повідомили, що в кожному номері транслюється 2-4 тези російської пропаганди. Крім того, видання послідовно створює негативний образ суспільно-політичної реальності в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram